Kia EV6

Priserna för nya Kia EV6 börjar från 569 900 kronor enligt Kias hemsida. Bilen har en räckvidd upp till 51 mil enligt WLTP och kan snabbladdas under cirka 1 timme 30 minuter. Den har en motoreffekt på upp till 585hk och en årsskatt på 360 kr. Förmånsvärdet för elbilen kostar ca 5688kr per månad.
Kategori:

Beskrivning

Nya Kia EV6:s Priser, Räckvidd och Nyheter

11 snabba om Kia EV6

 • Pris från 569 900:-
 • Räckvidd på 51 mil enligt WLTP
 • Motoreffekt på 228 till 585 hk
 • Fordonsskatt 360:- per år
 • SUV
 • Miljöbonus upp till ca 70 000:- 
 • Max släpvagnsvikt 1 600 kg
 • Förmånsvärdet är från ca 5 688 :-
 • Toppfart 260 km/h
 • Batteri 77,4 kWh 
 • Bakhjulsdrift

Laddning Laddningstid
Laddstation 3,7 kW 20 Timmar 50 minuter
Laddstation 11 kW 7 Timmar
Laddstation 22 kW 3 Timmar 30 minuter
Snabbladdning 50 kW 1 Timme 30 minuter

Sätena är skapade av återvunna pet flaskor och veganskt läder. Sedan är En växelspak likt en jaguar. Baklyktor som en ny porsche. Widescreen som en ny mercedes. Extremt anpassningsbar och en häftig look. Till och med blinkerserna är nya på marknaden. Kan detta vara en ny “måste ha” bil?

Ja, nu blir det personligt. Trots att jag inte har suttit i denna bil ännu så är det något med den som bara skriker “wow”. Den har bra räckvidd, den är snabb, den är snygg och den är i framkant även med utrustningen. Såklart så är det någonstans det ska ta emot och där blir det såklart priset i detta fallet.

Jag skulle säga att bilen är lite av en blandning mellan en scirocco och en lamborghini urus. Hur häftigt är inte det.

Kia har verkligen gjort en uppgradering genom att leverera en bil som verkligen har allt man behöver. Om kvalitén visar detsamma så kan detta bli en storsäljare och kanske t.om konkurrera med teslabilarna.

Med GT modellen så tar bilen sig fram 0-100 på 3.5 sekunder och har en räckvidd på upp till 51 mil enligt WLTP. Detta gör att bilen slipper vara en shoppingbil och funkar till mer än att bara vara snygg.

Det som kan vara lite tråkigt är att de bästa funktionerna som t.ex AR heads up display så måste du ha utrustningsnivå GT Line och betala 100 000 kronor extra. Men redan vid första utrustningsnivån får du t.ex dubbla skärmar, adaptiv farthållare, elbaklucka och döda vinkel-varnare. Detta gör att det faktiskt går att köpa lägsta nivån och ändå bli nöjd. Hade jag själv valt en modell som passat familjen men ändå  varit tillräckligt sportig, snygg och välutrustad så hade jag valt en GT line enligt nedan.
Troligen så kommer dessa modeller även bli enklare att bli av med i andra hand när du sedan säljer bilen.

gt line ev6


Bilen finns i otroligt många färger och standardmodellen visar upp 10 olika färger och kombinationer vilket gör att man kan anpassa sin bil att bli väldigt mycket sin egna.
interiören vid skärmarna gjord av ca 100 återvunna pet flaskor.

Bilen har en hög laddningsförmåga och på högsta laddning kan man ladda 80% på endast 18 minuter. Dock så finns det inte speciellt många sådana snabbladdare i Sverige ännu.

Jag tog tillfället i akt och frågade min lokala Kiaåterförsäljare om hur intresset hade varit för bilen och svaret jag fick var ganska roligt.
Han sa: “Ja, innan jag knappt ens visste att orderstocken hade öppnat så hade en kund redan beställt första bilen. Den beräknas att komma i Oktober.”

Kia EV6 - Källan till inspiration - Trailer

Mer information

Pris

569 900 kr

Räckvidd

51 mil

Fordonsskatt

360 kr

Biltyp

SUV

Miljöbonus

70000

Dragkrok

1 600 kg

Förmånsvärde

5 688 kr

Toppfart

260 km/h

Batteristorlek

77 kWh

Drivning

Bakhjulsdrift

Pris från

569 900

Räckvidd

Typ av Miljöfordon

Elbil

Motoreffekt

228, 585

Dragkrok

Ja

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Kia EV6”