Vi Testar XC60 T8 Hybrid(En Bilintresserad, en Amatör)

Kärlek vid första ögonkastet. Jag blev kär i en bil. Helvete vilken magisk bil.
I denna artikel så provar vi Volvos HybridSUV i ett test i hur bilen känns och ser ut. Genom att gå efter olika punkter så får du bättre en känsla av hur bilen egentligen är.

Vi lånade en xc60 hybrid

Idag lånade vi en XC60 T8 R-Design med B&W Ljudsystem
En helt otroligt fin bil!

Såhär testar vi bilarna

Genom att inte gå ner mer på djupet än hur den vanliga svensson brukar testa en bil så blir testerna mer som att själva göra en provkörning av bilen!


 1. Vi börjar med designen
  Är bilen snygg? Hur ser bilen ut? Är bilen kaxig eller har den ett utseende som inte tilltalar alla människor? Designen är trots allt en viktig del både invändigt och utvändigt.
 2. Plastighet i bilen. Plasten runt sätena?
  Hur mycket plast är det i bilen? Känns kvalitén bra eller känns det som att de har snålat med materialen i bilen?
 3. Komfort och körglädje
  Hur känns bilen? Kan sätesinställningarna passa alla? Hur känns bilen upp till 100? Går bilen bra på gupp?
 4. Enkelhet, ljudnivå och övrigt
  Hur enkelt är det att förstå sig på bilen? Krävs det mycket träning innan man kan använda alla funktioner? Hur tyst är bilen i kupén? Finns det något annat övrigt du vill berätta om bilen?

Genom att använda sig av en människa som är mer eller mindre en ”amatör” samt en människa som lever för och jobbar med bilar så känner vi att vi har fått fram ett test som ändå verkligen visar båda sidorna. Dels vad de bilintresserade har för info från tidigare modeller, skillnad från konkurrenter samt kul info. Mot vad amatören tycker när de känner en plastdetalj i bilen som kanske kunde varit av bättre kvalitet.


Hur är designen?

När du står här utanför bilen. Vad tycker du då om formerna, är bilen snygg?

Är det okej att börja en intervju med att jag blivit kär? Den här bilen är ju helt otroligt jäkla snygg. Lyktorna från förra modellen har ju verkligen blivit hur bra som helst. Bilen är snygg från vilken vinkel du än kollar på den!

Den är ju sjukt stor. De här stora hjulen är verkligen hur snygga som helst. Egentligen fattar jag ju inte att detta är en hybrid så något som stack ut från de vanliga modellerna hade jag ju önskat.


Är bilen plastig invändigt?

XC60 har en väldigt stilren design

Nu sitter du där framför ratten. Vad är dina första tankar om interiören?

Alltså det finns ju ingenting som inte känns bra här. Hur man sitter, ratten, det är ju ingen billig plast någonstans. Eller jo runt displayen är det ju väldigt plastigt. Egentligen så borde ju displayen vara större. Lite mer som en tesla kanske?

Bilen har ju så mycket inställningar i stolen som helst. Bilen har väl lite plastdetaljer men absolut inte något jag tänker på. Det är ju verkligen en ”lyx”-känsla när man sätter sig i bilen. Eller det kanske heter gubbkänsla, jag vet inte riktigt.


Komfort och körglädje

Vi tar bilen på en provkörning där vi blandar lite småvägar med motorväg för att få känsla på allt.

Vi tar en runda och känner på känslan. Hur känns det att sitta framför ratten? Hur går bilen i högre hastigheter och över gupp?

Det jag tänker på direkt är hur jag inte riktigt känner någon skillnad på när eldriften eller bensindriften är igång. På andra bilar såsom Grandland X hybrid vi tidigare provade så kändes bilen otroligt mycket snabbare när eldriften kickade igång. Denna håller sig ganska lugnt på samma nivå.

Det var kärlek vid första ögonkastet och det är fortfarande kärlek. I denna bilen sitter det också ett ljudsystem B&W för 50 000 kronor i tillval. Det är så bra ljud att man nästan får ont i huvudet.

Över gupp och högre hastigheter uppemot 160-180 km/h går bilen helt otroligt mjukt och stabilt.

Jag som är runt 175cm lång sitter som en gud i denna bil. Det finns så många olika sätt att ställa stolen och R-Design stolarna som vi fick känna på är otroligt bra mot ryggen.

Jaha hur kommer jag iväg. Juste den låter ju ingenting när den är på. Asså vilken skön och snygg bil. Tackluckan är sinnessjuk.

Jag trycker på gasen och bilen skjuter som ett skott framåt. Den är väldigt skön att åka i och det går väldigt mjukt. Över gupp så är bilen riktigt mjuk och det är som att åka på moln.

Som 190 cm lång så är det inga problem för mig att sitta varken fram eller bak. Sitter man i baksätet så känns det lite som att sitta på förstaklass i ett flygplan. Detta är en bil man kan åka vartsomhelst med.


Enkelhet, Ljudnivå och Övrigt

Är detta tillval värt 39 900:-? Det skulle vi absolut säga!

Fanns där något annat att kommentera, något som kan vara bra att veta?

Nu har vi tittat på bilen, vi har provkört bilen och vi har känt på bilen. Hur lätt var bilen att förstå? Var bilen högljudd eller det är inga problem att ta bilen på längre turer?

Allting är ju integrerat väldigt enkelt och lättillgängligt i displayen. Du kan se allt från serviceprotokoll till alla inställningar i din bil genom att bara swipea på skärmen, tappar du bort dig så är det bara att klicka på hemknappen.

Bilen är ju otroligt tyst, och då ska vi inte glömma att det sitter 21 tums hjul på bilen heller. Den är precis lika tyst i 80 km/h som i 150 km/h och ger verkligen en lyxbilskänsla rakt igenom. Men vad kan man egentligen förvänta sig med den prislappen?

Även om voiceover inte fungerade alls med min dialekt så får jag ändå ge bilen en otroligt bra recension, jag älskar den!

Det är ju inte så mycket knappar på bilen så den var väldigt enkel att förstå. Detta är faktiskt en bil jag hade kunnat ha själv utan att skämmas. Även om den inte är så mycket skillnad från den vanliga modellen.
Den funkar precis lika bra till affären som till fjällen.

Ljudnivån är normal. Precis som vilken bil som helst egentligen. När takluckan är helt stängd blir den lite tystare.


Vi testar elbilar

Läs mer om XC60 på vår produktsida

Här kan du se räckvidd, priser och övrig info inför ditt bilköp.


Se fler artiklar nedan

Lämna en kommentar