Vilken är den billigaste elbilen i Sverige just nu?

I den här artikeln kommer vi att undersöka några av de billigaste elbilarna till salu i Sverige just nu. Vi kommer att ta en titt på vad som gör dessa bilar prisvärda och några av deras viktigaste egenskaper. Om du är intresserad av att köpa en elbil kan du läsa vidare för att få veta mer!

Om du funderar på att köpa en elbil är de billigaste alternativen just nu Fiat 500E, Nissan Leaf och Mini Cooper. Alla tre bilarna är små stadsbilar med kort räckvidd. Alla tre bilarna har dock olika egenskaper som kan tilltala dig.

Vilken är den billigaste elbilen till salu just nu?

Den billigaste elbil som säljs just nu är Fiat 500E. Denna bil har ett baspris på 339 900 SEK. 500E är en liten stadsbil som är perfekt för dem som vill spara pengar på bränslekostnaderna. Efter klimatbonus hamnar bilen på 269 900kr.

billiga elbilar just nu

Fiat 500E Fiats nya elbil

Fiat 500E

Mini coopers nya radiobil

Mini Cooper SE

Opel Corsa E - Elbil från Opel

Opel Corsa E

Jag har tidigare testat bilen och även om man kan tro att bilen ska vara tråkig och plastig så är verkligen inte fallet. Jag tycker enkelt att man kan jämföra bilen med Honda E, Corsa E och Peugeot E 208 vilket också gör den till en av de bästa småbilarna jag testat.

Nissan Leaf är en annan av de billigaste elbilarna till salu i Sverige. Den har ett grundpris på 362 400 kronor men med klimatbonusen går det ner till 292 400 kronor.

Även om räckvidden är lägre än fiat 500E har Nissan Leaf ett mycket bättre infotainmentsystem vid lägre utrustningsnivåer. Det är lätt att använda och bilen har Apple CarPlay och Android Auto som standard. Bilen har också ett större bagageutrymme än Fiat 500E.

Mini Cooper är en annan billig elbil till salu i Sverige. Den har ett grundpris på 368 000 kronor, men med klimatbonusen sjunker det till 298 400 kronor. Den har en räckvidd på upp till 23 mil.

Ska man vänta med att köpa en mindre elbil?

Jag tror att småbilssegmentet är det segment som är mest ofarligt att köpa bil i då människorna som köper bilarna inte i huvudsak har krav på lång räckvidd. Bilarna är också mycket billiga att köpa och just nu väldigt svåra att få tag på vilket gör att begagnatpriserna håller sig bra i värde.

De billiga elbilarna är ofta de mest prisvärda. Dock kan det vara bra att leasea din elbil och inte köpa rakt av eftersom man aldrig vet hur utvecklingen ser ut i framtiden. Leasing ger dig flexibiliteten att byta bil med några års mellanrum i takt med att tekniken förbättras.

Vilka små elbilar ska man inte köpa?

Mitt största tips till att köpa elbilar är att inte köpa elbilar som har utgått från sortimentet. Bilar som t.ex E-UP eller E-Golf är bilar som Volkswagen inte längre säljer och därför hade jag hållit mig borta från dessa personligen. Dessa modeller finns hos alla bilmärken och du kan enkelt med en sökning hitta att dessa inte säljes längre genom att söka efter namnet på blocket och sortera FRÅN detta året.

Många av de nya bilarna har även OTA – Over The Air uppdateringar. Så om det skulle bli en uppdatering på modellen så kommer det automatiskt in i bilen utan att behöva köras till en verkstad. Det man kan garantera är dock att det inte är på de gamla bilarna som fokuset läggs.

Vem är jag?

Skribent och ägare av EVAuto. Jobbat med bilförsäljning, inköp och håller på med marknadsföring på fritiden. Stort intresse av bilar och varit i branschen sen starten av 2018.

– Amadeus Persson

Lämna en kommentar